Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program

A haj növekedése


Mindannyian szeretnénk dús, egészséges hajkoronát. Van akinek megadatik, van akinél az évek múlásával kopik meg szépsége, és van olyan, aki soha nem is rendelkezett vele. Elgondolkozott már azon, hogy milyen tényezőktől függ hajállományunk minősége?


4 fő tényező befolyásolja hajunk minőségét.


1, Genetikai örökségünk,
melyet nem áll módunkban befolyásolni.

Hajunk színe, szerkezete, hullámosságának mértéke öröklöt tulajdonságunk, hajunk természetes adottságai. Igaz, manapság a legkülönfélébb festékekkel, dauerral stb. jobban tudjuk ezeket a jellemzőket ideiglenesen módosítani, mint valaha.

A haj és a szőrzet növekedését a belső elválasztású mirigyek által termelt hormonok szabályozzák. A férfi nemi hormonok (androgének) hatására alakul ki az erős szőrszál, valamint a köldök alatti szőrzet, az arcon, a fülben és az orrban levő szőrszálak.
A haj esetében az androgének hatása különösen a homlok felett és a fejtetőn érvényesül. A férfias típusú kopaszodás szintén a megemelkedett androgén-termelés következménye. Azokban a nőkben, akikben valamilyen ok miatt magasabb a férfi nemi hormonok termelése, férfias típusú kopaszodás alakul ki.


2, Egészségi állapotunk.

E fölött már rendelkezünk némi befolyással, hiszen megfelelő életvitelünkkel – egy bizonyos szintig – meg tudjuk tartani egészségünket.


3, Étkezési szokásaink, életmódunk
is hatnak hajunk állapotára.

Az egészséges táplálkozás hozzájárul a haj egészséges állapotához is, étkezésünket pedig szinte teljes egészében kézben tudjuk tartani. A testedzés javítja a szervezetben a vérkeringést, az általános erőnlétet, és csökkenti a szervezet savasodását,mely összességében kihatással van a haj állapotára is.


4, Hajápolási szokásaink is jelentős hatással vannak hajunk állapotára.

Mi több, a fő tényezők közül éppen ez az, amin mindenki a legegyszerűbben változtathat. A sok kémiai, élettelen anyag kiszárítja és roncsolja hajszálainkat, fejbőrünket, korpásodást és hajhullást okozva. A haj elveszíti fényét, és nehezen kezelhetővé válik. Válasszunk természetes alapanyagú hajápoló szereket. A DR. IMMUN hajápoló család feltölti haját és fejbőrét a gyógynövények gyógyító hatóanyagaival, jelentősen lecsökkentve vagy teljesen megszüntetve hajproblémáit!www.drimmun.hu, www.drmassage.hu, www.drimmun.com

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter