Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Gyermekek és hajhullás

 

A hajszálak kifejlődése már a magzati állapotban megtörténik, melyet gyapjúhajnak, magzati szőrzetnek (lugano) nevezünk. A hajhullás (hajváltás) már a terhesség 6. hónapjában elkezdődik, és csak a születés után fejeződik be (1- 8 héten belül). Ezen folyamat eredményeként új szemölcs és hajcsíra keletkezik, melyből elkezd kinőni az új, sokkal erősebb haj.
Sajnálatos tény azonban, hogy mindezzel nem ér véget a gyermekkorban előforduló hajhullás témaköre, hiszen a kopaszodás manapság sok gyermeket fenyeget.

A hajhullás kisgyermekkorban több okra vezethető vissza, általánosságban elmondható, hogy a szervezet segélykérő jelzése.

Kiválthatja különféle bélflóra zavarokból adódó felszívódási probléma, vagy A vitamin túladagolás.

Amennyiben gyermeke fejbőre viszket, vagy pikkelyesen hámlik, gondolhat psoriasis kialakulására.

A tünetek háttérben állhat még vírus, baktérium vagy élősködő okozta fertőzés is, mely súlyosnak nem tekinthető, de kezelést igényel.

A serdülőkor előtti gyermekeknél igen gyakori a tinea capitis, mely a fejbőr gombás fertőzését jelenti. Amennyiben kezeletlenül marad, foltos hajhullást eredményezhet.

Kisgyermekkorban nem ritkák a mérgezések, mivel a nagyobb csecsemő és kisgyermek mindent a szájába dug. Ennek következtében alakulhat ki toxikus alopecia.

A gyerekkori hajtépés (trichotillomania) mögött, szinte kivétel nélkül az anyától való elszakadás, a megkapaszkodás frusztrációja és nagy fokú szorongás áll.
www.drimmun.hu, www.drmassage.hu, www.drimmun.com

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter