Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Hiányos táplálkozás

 

 

Nagyon kevés ember mondhatja el Magyarországon magáról, hogy helyesen táplálkozik. Az egyoldalú táplálkozás azonban számtalan betegség kiindulópontja lehet, ezért nagyon fontos, hogy közelebbről foglalkozzunk a témakörrel.

 

 

Okai:
 • 1. Fogyókúra, diéta – A mai női ideál még mindig vékony, azonban a helytelen táplálkozás és mozgáshiány következtében sok fiatal és felnőtt nő túlsúlyos. Diétákkal kínozzák magukat, és olyan módon próbálnak meg fogyni, hogy attól kalcium- vas- és egyéb hiányállapotok lépnek fel náluk. Tragikus módon már létfontosságú anyagok is hiányozhatnak a szervezetükből, különböző megbetegedéseket okozva.
 • 2. A rohanó életmód gyors étkezései gyorsétkezdékben történnek, otthon konzervek, fagyasztott ételek kerülnek ugyancsak gyorsan az asztalra…. üres kalóriák, amik csupán energiaforrások, hiszen nélkülözik a szervezet számára létfontosságú tápanyagokat.
 • 3. Élelmi”Szerek”- nem élő tápanyagok! Az ismerősnek tűnő élelem valójában teljes átalakuláson megy keresztül, míg az asztalra kerül. A gyorsételek ízét és aromáját már nem az alapanyagok természetes íze adja, hanem a hatalmas vegyi üzemekben gyártott ízfokozók és adalékanyagok. Az úgynevezett élelmiszer adalékok arra szolgálnak, hogy javítsák az ételek kinézetét, ízét és állagát, fokozzák eltarthatóságát és eladhatóságát. Önmagukban nem minősülnek élelmiszernek! Ilyenek a tartósító szerek, színezékek, antioxidánsok, állományjavítók, aromák és ízfokozók, stabilizálók, emulgeálószerek, savanyúságot szabályzó anyagok, térfogatnövelő szerek, csomósodást és lesülést gátló anyagok, édesítőszerek és cukorhelyettesítők – vegyi anyagok. Terhelik a szervezetet, allergiát, daganatot…stb okoznak. 
 • 4. Rossz főzési technikák – Minden étel amit tartósan felmelegítettek fokról fokra elveszíti enzimtartalmát, vitaminjainak, tápértékének dönto hányadát, a fehérjék eldeformálódnak, az étel élettelenné válik és a szervezet számára mérgezo szervetlen savak keletkeznek.
 • 5. Helytelen magyar táplálkozás: zsíros, magas koleszterin tartalmú ételek, erős fűszerek, sok hús, kevés rost, túl sok édesség, kevés gyümölcs, zöldség, sok só, fehérkenyér, finomított szénhidrátok túlzott mértékű fogysztása, kevés folyadék
 • 6. Nem rágjuk meg alaposan az ételt, pedig e nélkül nem tudja a szervezet megemészteni a rostokat, és hasznosítani a tápanyagokat.
 • 7. Rendszertelen étkezés (reggeli hiánya, napi 1 fő étkezés lefekvés előtt)
 • 8. Dohányzás, alkohol, kávé, felszívódási problémákat okoz.

Elmondható, hogy a betegségek 70 - 75 %-át a helytelen táplálkozási szokások és a tápanyaghiányos élelmiszerek okozzák. A helytelen táplálkozás okozta hiánybetegségek következtében alakulhat ki hajhullás is.


Hiányos táplálkozás tünetei:
 1. vérszegénység, fogínyvérzés
 2. testsúly csökkenése
 3. általános elesettség, csökkent teljesítőképesség
 4. izomgyengeség ájulási rohammal
 5. legyengült immunrendszer, fokozott fertőzési hajlam
 6. lassú sebgyógyulás, fokozott fekéselyesedési hajlam, gyulladáskészség
 7. töredezett köröm és haj, száraz és fénytelen bőr, HAJULLÁS.


A hiányos táplálkozás okozta civilizációs betegségek:
 1. Szív és érrendszeri megbetegedések: szívinfarktus, érelmeszesedés és agyvérzés.
 2. Mozgásszervi megbetegedések: reumatikus megbetegedések, izületi bántalmak, a gerincoszlop és a porckorong megbetegedései.
 3. Emésztőrendszeri megbetegedések többsége: a máj epehólyag, hasnyálmirigy, vékony- és vastagbél megbetegedése, valamint a székrekedés.
 4. Allergiák nagy része.
 5. Anyagcsere betegségek: elhízás, cukorbetegség, májkárosodás, epekő, vesekő, köszvény és a magas vérnyomás (a legújabb kutatási eredmények szerint).
 6. Fogbetegségek: fogszuvasodás, fogínysorvadás, fogínyvérzés és a szabálytalan fogsor.
 7. Fertőző betegségek iránti fogékonyság: ami a gyakran visszatérő légzőszervi gyulladásokban és hurutokban, valamin hólyaghurutban és vesemedence gyulladásban nyilvánul meg.
 8. Rák kialakulásában is bizonyos mértékben szerepet játszik.
 9. Idegrendszeri megbetegedések közül néhány.
www.drimmun.hu, www.drmassage.hu, www.drimmun.com

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter