Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Tavaszi hajhullás


Habár az idei tél igen kedvező volt számunka, mégis számtalan nyomot hagyhatott bőrünk és hajunk állagán. Károsító tényező légtereink alacsony páratartalma, a meleg fűtés és a friss levegő hiánya. A folyamatos, nagy hőingadozás a lakásba, kocsiba ki-, bemenetelkor állandó megterhelést jelent a bőr számára.


A sapka alatt elszaporodhatnak a kórokozók, viszkető, hámlásos fejbőrt és hajhullást eredményezve. A homlokon, tarkón enyhe gyulladásos területek, pattanások keletkezhettek. A haj sokkal zsírosabbá, nehezen kezelhetővé, fénytelenné válik.

A téli influenza járványok során sorozatosan beszedett antibiotikumok, vitaminokban hiányos táplálkozás, kevés mozgás, jelentősen legyengítheti immunrendszerünket. A tavasszal jellemző szeles időjárás tovább száríthatja bőrünket. A berepedezett, kicserzett bőr kevésbe ellenálló a kórozókkal szemben, ami különböző bőrbetegségek kialakulásához vezethet.
A pikkelysömörös betegeknél is általánosan megfigyelhető a téli időszakban a tünetek fokozódása, és kezelhetetlenebbé válása.
Télen hajlamosabbak vagyunk kevesebb folyadék bevitelére, ami elősegíti a méreganyagok felhalmozódását az egész testben, így a fejbőrben is. Ilyenkor könnyebben kiszárad a szervezet, és vízhiányossá válik a bőr.

Mit tehetünk tavasszal a bőrünk és hajunk ápolása, kondicionálása érdekében?

Élvezzük a napsugarak jótékony hatását, azonban ne feledkezzünk meg az UV-B sugarakról, különösen ha érzékeny a bőrünk. Nagyon óvatosan kezdjenek el napozni azok, akiknek bőrén sok anyajegy vagy szemölcs van. Használjunk magas faktorú fényvédőket!

Fogyasszunk több vitamint, akár kúraszerűen is! A legjobb megoldás azonban a természetes forrás, orvosoljuk friss zöldségek, gyümölcsök fogyasztásával a kialakult hiányállapotokat! Mindezek mellett pedig igyunk több vizet!Kiszáradt fejbőrünk és hajszálainkat kitűnően kondicionáljuk a 24 gyógynövény és Aloe Vera tápláló kivonatát tartalmazó DR. IMMUN Hajszesszel és Hajápoló olajjal!


A Hajszesz mindennapos használatával biztosítja a hajhagymák számára a nélkülözhetetlen tápanyagokat. A Hajápoló olaj pedig a kiszáradt fejbőr és hajszálak újrazsírzásában segít, a méreganyagok aktív oldása mellett. A gyógynövények antibiotikus hatóanyagai fertőtlenítik a fejbőrt a kórokozóktól. A kezelés során alkalmazott masszázzsal pedig serkentjük a vérkeringést, elősegítve a hatóanyagok felszívódását és a hajhagymák regenerálódását.

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter