Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Toxikus hajhullás


A véráramba kerülő mérgező anyagok felhalmozódva a fejbőrben és a hajszemölcsökben, gátolják a mátrixsejtek osztódását, ennek következtében fokozott hajhullás és reverzibilis (visszafordítható) kopaszodást idéznek elő.

Hajhullást okozó toxikus anyagok kerülhetnek a szervezetünkbe gyógyszerek szedése által. Erről részletesen írtunk a „Gyógyszer és hajhullás” c. cikkünkben.

A különböző baktériumok és vírusok okozta megbetegedésekkor (vérhas, influenza, luesz) a fertőzés következtében toxikus anyagok termelődnek a szervezetben, melyek a véráramlattal eljutnak a hajhagymákhoz és károsítják őket.

A mérgek közül a tallium is hajhullást okoz. Régebben szőrtelenítésre használták, de alkalmazták gyerekeknél ótvar ellen is. Majd kiderült, hogy veszélyes, ezért ma már csak patkány és rovarirtásra használják.
A fogászatban felhasznált amalgám mérgező hatásáról számtalan tanulmányt írtak. Ezek többsége a kioldódó higanytartalma miatt tartják egészségetlennek ezt a tömőanyag fajtát.
Köztudott, hogy a különböző nehézfémek a szervezetbe kerülve nagyon sok káros hatást eredményezhetnek, így többek között hajhullást is.

Toxikus hatásúak lehetnek túladagolás esetén a vitaminok is. Napi 10 000 IU–nyi A-vitamint például még jól tolerál a szervezet, de hosszú ideig (2 hét vagy ezt meghaladó időtartam) 50 000 IU felett fogyasztva már hajhullást okoz.

A toxikus alopécia általában a toxikus anyag hatásának megszűnése után elmúlik, és haj újra kinő.

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter