Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program

Hajhullás ellen garantált megoldás!

 

csucslogo

 

 

 

 

HairWellness® Hajkúra Program
Hajhullás ellen

 25 gyógynövény erejével

 


 

 

Garantált* hatékonyság – kockázat nélkül:

*amennyiben nem tapasztalja a készítmény jótékony hatását, visszafizetjük az árát.

 

Magyar Termék Nagydíj 2012

 

 

A DR. IMMUN® márkanév egyet jelent a prémium minőséggel és a kiemelkedő hatékonysággal. Ennek köszönhető, hogy hajhullás elleni hajregeneráló termékcsaládunk mára meghódította a piacot és az ország egyik legkedveltebb hajhullás elleni gyógynövényes készítményévé vált.


A DR. IMMUN® 25 gyógynövényes termékcsalád 2012-ben elnyerte a legrangosabb hazai díjat, a Magyar Termék Nagydíjat, melyet a Parlamentben vehettünk át.

 

A szakmai zsűri elismerése mellett nagyszerű érzés számunkra, hogy sok Vásárlónk annyira elégedett Hajkúra Programunk hatékonyságával, hogy arcát és nevét adva ajánlja sorstársainak. Sikereinkről a Duna Tv több ízben is beszámolt, így milliók láthatták készítményeink valós eredményeit. Ön is meggyőződhet erről, hiszen Vásárlóinkkal készített számos riportfilm és a Duna Tv riportja is megtekinthető honlapunkon. Emellett pedig közel száz Vásárlónk ajánlását és termékeinkkel kapcsolatos tapasztalatát is elolvashatja weboldalunkon. Az ajánló személyek neve, címe és telefonszáma megtalálható szerkesztőségünkben, így bármikor igazolni tudjuk azok valódiságát!

 
 A HairWellness® Hajkúra Program lelke a DR. IMMUN® 25 gyógynövényes Hajcseppek. Eredményeink és sikereink biztossá tesznek bennünket abban, hogy Ön is elégedett lesz alkalmazása során, ezért bátran pénzvisszafizetési garanciát vállalunk rá.

pénzvisszafizetési garancia

Amennyiben pontosan betartja a használati útmutató alkalmazási javaslatait, és mégsem tapasztalja a készítmény jótékony hatását, jelezze felénk panaszát. A pénzvisszafizetési garancia feltételeinek részletes leírása honlapunkon elolvasható. Részletes információ a kezdőoldalon található a termékcsaládról.

 
 

Fontos tudnivaló a minőség védelmében:

 

Egy gyógynövényes termék hatékonysága egyértelműen a szakértelemmel kifejlesztett kivonattartalom mértékétől és koncentráltságától függ, hiszen ez határozza meg a hatóanyagtartalmat, ami a termék lelke.


 Tudta, hogy:

  1. a gyógynövénykivonatok színe olyan, mint a teáé: érési folyamatuk során a barna valamely árnyalatára színeződnek? Még a piros rózsaszirom kivonata is pár hét alatt arany barnává változik! Éppen ezért az ettől eltérő színű krémek, samponok…stb, nem kaphatják színüket gyógynövénykivonattól.
  2. a legtöbb kozmetikumot profitmaximalizálás céljából mesterséges színezékkel színezik?
  3. aki mégsem színezéket használ, az általában kivonatgyártóktól vásárol olcsó és bizonytalan minőségű, vegyi kivonó anyagokkal előállított gyógynövénykivonatokat?


Mivel számunkra a legfontosabb érték termékeink hatékonysága által az Ön magas fokú elégedettsége, ezért mi nem spóroljuk ki a lényeget. Szakembereink egyedi technológiával gyártják – első osztályú alapanyagok felhasználásával – a 100%-ban természetes összetevőkből álló, kiváló minőségű és kiemelkedő hatékonyságú kivonatokat. Termékeink barna színüket kivétel nélkül rendkívül magas és koncentrált kivonattartalmuknak köszönhetik, mentesek bárminemű színezékektől! Készítményeink magasabb árfekvésűek, de ne feledje: drága termék az, ami hatástalan, hiszen ilyenkor feleslegesen dobja ki a pénzt.

 

 

 A hajhullás típusai és okai
vázlatos áttekintés

 

Természetes hajhullásnak tekinthető napi 50-80 hajszál elvesztése, mely folyamat hátterében a hajszálak ciklikus élettartama és növekedése áll. A természetes hajhullás további kritériuma, hogy ugyanannyi hajszál nőjön vissza, mint amennyit elveszítünk, hiszen ebben az esetben nem kezd el ritkulni a haj. Ennél nagyobb mértékű, és hosszabb ideje fennálló hajhullás, hajritkulás esetén ajánlott szakorvos segítségét kérni egy alaposabb kivizsgálás céljából, mert ilyen esetekben már akár komolyabb megbetegedés is állhat a hajvesztés hátterében.

 

A  hajhullás típusai három nagy csoportba sorolhatók: veleszületett, átmeneti és végleges hajhullás.

 

 

1. VELESZÜLETETT KOPASZSÁG

 

teljes kopaszság hajhullás gyermeknél, örökletes hajhullás, genetikai eredetű hajhullás, kopaszodás, kopasz gyermek, hajhullás az egész fejbőrön, a hajhullás nem kezelelhető, végleges hajhullásFejlődési rendellenesség, mely nagyon ritkán alakul ki. Ennél a hajhullás típusnál hiányoznak a szőrtüszők, vagy a mátrixsejtek osztódási rendellenességei figyelhetők meg. Esetenként a szempillák is fejletlenek, valamint a törzsön is hiányozhat a szőrzet. Ez a hajhullás típus nem kezelhető, illetve kezelés hatására javulás nem várható.

 

 

 

 

2. ÁTMENETI HAJHULLÁS

 

Visszafordítható hajhullás típus, mely esetén a hajvesztés okától és a beteg egyéi adottságaitól függően általában pár hónap alatt megszűnik a hajhullás. A regenerálódási folyamatot gyorsítják a hajhagymákat tápláló és erősítő, hajhullás elleni készítmények: pl.: Hajcseppek, Hajsamponok alkalmazása.

 

Típusai:

 

2.1. Szezonális hajhullásTavasszal és ősszel alakul ki vitaminhiány, stressz és a szervezet természetes megújulási folyamatai miatt. Ezek a kiváltó okok esetenként össze is adódhatnak, de önmagukban is elegendőek ahhoz, hogy negatívan befolyásolják a hajállomány minőségét. Általában 3-4 hónap alatt elmúlik, majd fokozatosan teljes mértéken regenerálódik a haj.


 diffúz  hajhullás, hajriktulás, olyan hajhullás típus, mely nőknél és férfiaknál egyaránt jelentkezhet. A hajhullás hátterében több ok állhat. Hajhullás kialakulása fiataloknál is előfordulhat. A hajhullás nem kímés senkit a kor előrehaladtáva. A hajhullás egyik típusa a diffúz hajhullás

 

2.2. Diffúz hajhullásEnnél a hajhullás típusnál a hajvesztés az egész hajas fejbőrön egyenletesen jelentkezik. Leggyakrabban 50 év körüli nőknél alakul ki. A diffúz hajhullás hátterében állhatnak betegségek, kialakulhat gyógyszerek vagy vegyi anyagok mellékhatásaként, de ide tartozik a szülést követő hajhullás is. A kiváltó okok megszüntetése után általában maradéktalanul visszanő a haj.

 a foltos hajhullás esetén foltokban hullik a haj, ez a hajhullás típus nőknél és férfiaknál is jelentkezhet. A hajhullás, hajritkulás oka autoimmun betegség. A hajhullás sok esetben kezelhető.

 


2.3. Foltos hajhullás (alopecia areata):  A hajhullás ezen formájánál a fejbőrön jól körülhatárolható foltokban kezd el hullani a haj. Vannak olyan betegek, akinél a hajhullás mellett kihullik a szemöldök és az arcszőrzet (szakáll) is. Gyakran társulnak hozzá körömdeformációk. Családi halmozódás megfigyelhető, tehát a hátterében genetikai okok is meghúzódnak.

 

 

Típusai:

 

2.3.1. Háromszög alakú hajhullás: mely esetén háromszög alakú kopasz folt alakul ki a halántékon. A hajvesztés általában egy oldalon figyelhető meg. Sokaknál már a születésnél jelen van, a hajhullás kialakulásának hátterében meghúzódó okok ismeretlenek.


 teljes kopaszság, hajhullás a fejbőrön, szemöldöknél és a testszőrzetnél. Teljes hajvesztés hajhullás miatt. A hajhullás jelentkezhet mindkét nemnél. Ez a hajhullás típus nehezen kezelhető.2.3.2. Teljes hajvesztés, kopaszság: A foltos hajhullás előrehaladott formája, mely esetén a fejbőrön az összes haj kihullik. Autóimmun betegségnek tartják, prognózisa rossz, általában visszafordíthatatlan hajvesztési forma, de kivételek vannak.

 

 

 

 

2.3.3. Univerzális hajhullás / hajvesztés: Ugyancsak a foltos hajhullás egyik előrehaladott formája, mely következtében a haj és a teljes testszőrzet is kihullik. Autóimmun betegség miatt alakul ki, prognózisa rossz.

ophiasis körkörös hajhullás, a hajhullás azon formája, mely esetén a hajriktulás körökösen elhelyezkedő foltokban található. A hajhullás végeleges, a hajhullás nehezen kezelhető. A foltos hajhullás altípusa

 

 

 

2.3.4. Körkörös / csíkos hajhullás (ophiasis): A foltos hajhullás típusok közé tartozik, mely kialakulása következtében kopasz területek jelennek meg a fejbőrön. Ezek a hajhiányos területek szeszélyes, kígyózó alakban folynak össze. Nagyon nehezen kezelhető, prognózisa rossz.

 

 

2.3.5. Foltos hajhullás diffúz típusa: mely során a foltos hajhullás kialakulását követően váratlanul diffúz hajhullás is jelentkezik. Elsősorban fiataloknál figyelhető meg.


 

 pseudopelade, kisfoltos hajhullás, végleges hajhullás, mert gyulladással járó fejbőrbetegség okozza. A hajhullás típusok közül a foltos hajhullás altípusa. Végleges hajhullás, nőknél és férfiaknál egyaránt kialakuló hajhullás forma

 

 

2.3.6. Kis foltos hajhullás (Pseudopelade Brocq): A fejbőrön kicsi foltokban alakulnak ki hajhiányos területek. A bőr piros, feszül és fényes. Hátterében különböző bőrbetegségek állhatnak, visszafordíthatatlan hajhullás.

 

 

 

 

 anagen efluvium hajhullás, kemoterápia miatt, a hajhullás az egész fejbőrön jelentkezik, kopaszodás alakul ki. A hajhullás a kezelés után megáll, és vissza nő a haj. A hajhullás a sejtek működésének blokkolása miatt alakul ki. Hajhullás és kemoterápia, kemoterápia miatt kialakuló hajhullás

 


2.4. Anagén Effluvium: Kemoterápia, röntgensugárzás, mérgek következtében kialakuló diffúz hajhullás, mely esetén akár az összes hajszál is kihullhat. 

 

 

 

hajhullás szülés után, a szoptatás idején, mely a  hormonális eredetű hajhullás típuusok közé tartozik. A hajhullás kb. 6 hónap alatt megszűnik, a hajhullás diffúz hajhullás és visszafordítható2.5. Szülés utáni hajhullás: a szoptatás idején jelentkezik, így gyakran gondolnak tápanyaghiányra az érintett nők. Hátterében azonban általában a női hormonok mennyiségének lecsökkenése áll. 3-6 hónap alatt abba marad és a haj maradéktalanul regenerálódik.

 

 

 

 

 

2.6. Fejbőrbetegségek miatt kialakuló hajhullás

 

Kialakulásának hátterében állhatnak baktériumok, gombák és vírusosok egyaránt. A korán felismert és kezelt fejbőrbetegségek nem okoznak végleges hajhullást vagy hajritkulást. Azonban a kezeletlen eseteknél szőrtüszőgyulladás alakulhat. A hegesedéssel gyógyuló bőrgyulladások során a hajhagymák elpusztulnak, így a hajvesztés az érintett területeken véglegessé válik.

 

Típusa:

 

2.6.1.  Alopecia Pityrodes: A hajhullás mellett el kezd korpásodni a fejbőr.

 

 

szeborrheás hajhullás, szeborrhoea és hajhullás, fejbőrbetegség miatt kialakuló hajhullás típus, mely a betegség kezelése által csökken. A hajhullás kezelhető, a hajhullás visszafordítható. Korpásodás is kialakul a hajhullás mellett.
2.6.2. Seborrhoeás hajhullás: Seborrhoeás dermatitis miatt alakul ki, mert ennél a fejbőrbetegségnél a faggyúmirigyek fokozott mértékben termelnek faggyút, ami károsan befolyásolja a hajhagymák működését! A fejbőr korpásodás, zsírosodis és sokan panaszkodnak fejbőrviszketésre is.

 

 

 


2.6.3. Ekcémás hajhullás: Az ekcéma genetikai eredetű allergiás megbetegedés, mely következtében gyulladás alakul ki a fejbőrön. A hajvesztés akkor válik visszafordíthatatlanná, ha az érintett felületek hegesedéssel gyógyulnak.

 

fejbőr gombásodás miatt hajhullás, fejbőrbetegség okozta hajhullás, mely a kezelések után megszűnik. Foltos hajhullás típus. A hajhullás gombásodás miatt leggyakrabban gyermekeknél fordul elő.

 

 

 

2.6.4. Hajhullás fejbőrgombásodás miatt: Fonalas gombák miatt kialakuló fejbőrbetegség, mely során a szőrszálak körül genny tartalmú csomók jönnek létre. A folyamat hajvesztést eredményezhet, és maradandó kopaszság kialakulását is maga után vonhatja. Gombás fejbőrbetegség egyik legjellemzőbb tünete, hogy fájdalmatlanok a fejbőrön kialakult elváltozások.

 

 

 pikkelysömör, psoriasis, hajhullás fejbőrbetegség miatt. A hajhullás diffúz formája, mely a betegség kezelése által csökken. Hajhullás, hajritkulás, kopaszodás fehéren hámló, korpásodó fejbőr a hajhullás mellett


2.6.5. Hajhullás pikkelysömör miatt: A psoriasis nem fertőző, genetikai okokra visszavezethető bőrbetegség. Tünetei: vörös színű fejbőr, pikkelyes és fehér színű hámlás. A bőr nem nedvezik, és nem fertőződik felül, erőteljes hajvesztés is eredményezhet.

 

 

 

2.7. Fiziológiás hajhullás: A szervezet természetes folyamatai következtében alakul ki, ide tartozik pl. a magzati hajhullás, vagy a mindennapokban megfigyelhető, a hajnövekedés ciklikusságából fakadó természetes hajvesztés is.

 

 

2.8. Sávos hajhullás: Idegrendszeri zavarokra vezethető vissza, mely következtében sávokban, az idegpályák mentén kezd el ritkulni a haj.

trakciós hajhullás, hajhulás helytelen hajviselés miatt, gyulladással járó hajhullás végleges kopaszodást okoz a hajhullás sal érintett területeken. A hajhullás gyermekeknél gyakran előfordul.

 

 

 

2.9. Trakciós hajhullás: Hátterében helytelen hajviselési szokások állnak. A frizura elkészítésének módja (pl.: konty, afrofonat) a hajszálak (hajhagymák) tartós húzódását okozza, mely következtében a hajszálak tövei begyulladnak. Amennyiben el kezd viszketni a fejbőr vagy érzékennyé válnak a hajtövek, mindenképpen érdemes a hajviselési szokásokon egyből változtatni, mert egy erőteljes gyulladás már kárt tesz a hajhagymák működésében, el is pusztulnatnak.A hajhosszabítás is hasonló módon terhet jelent a hajhagymák számára, ezért érdemes fokozottan figyelni a jelekre.

 

 

 

trichotillomania, hajhullás hajtépés miatt, mániás hajtépés, hajritkulás, a hajhullás pszichés okokra vezethető vissza. Ez a hajhullás típus gyermekeknél gyakran előfordul.
2.10. Trichotillomania / hajtépés: Pszichiátriai megbetegedés, mely során a beteg mániájává válik a saját hajszálai kitépése. Vannak olyanok, akik a szemöldöküket és a szempillájukat sem kímélik. Ezt az önpusztító tevékenységet feszültséglevzetés céljából alkalmazzák. A hajszálak kihúzgálása után ugyanis jóleső érzés tölti el a betegeket, megkönnyebbülnek egy rövid időre. Már gyermekkorban kialakulhat, azonban a legtöbben titkolják tettüket, így sok esetben csak nagyon nehezen derül ki a hajritklás valódi oka.

 
2.11. Vegyi anyagok okozta hajhullás: A haj formázása és szépítése céljából alkalmazott különböző kémiai anyagok (dauer, hajfestékek, hajzselé…stb.) károsíthatják a hajhagymákat, így hajhullás kialakulását vonhatják maguk után. Súlyosabb esetekben  végleges hajritkulást és kopaszságot is okozhatnak, ezért érdemes jó minőségű és csökkentett vegyianyag tartalmú készítményeket választani. A haj pihentetése is fontos, ezrét ne váltogassuk túl gyakran a hajszínünket. A hajzselé alkalmazásával különösen télen kell óvatosan bánni, mert nedvesen tartja a fejbőr, így megfázhat. Ez a folyamat pedig negatívan befolyásolhatja a hajhagymák működését is.

 

hajhullás csecsemőknél, a hajhullás a hosszan tartó fekvés miatt alakul ki. A foltos hajhullás egyik típusa, mely nyomás miat alakul ki.

 

 

2.12. Csecsemőkopaszság: A kicsiknél jelentkező hajhullás, mely a hosszantartó fekvés miatt alakul ki. A fejbőr tartós nyomása és dörzsölése ugyanis károsan hat a hajhagymák működésére. Fontos, hogy gyakran legyen forgatva a baba, ne feküdjön túl sokáig ugyanabban a helyzetben.

 

 

 

2.13. Sugárzás miatti hajhullás: Ionizáló sugárzás áll a hátterében, melyet általában tumorterápia (sugárterápia) részeként kap a beteg. A kezelések abbahagyása után a haj fokozatosan visszanő és regenerálódik.

 

 

2.14. Gyógyszerek mellékhatásaként jelentkező hajhullás: Általában diffúz hajhullás alakul ki, de a testszőrzet is kihullhat. Általában a gyógyszer szedésnek befejezése után nem sokkal újra megindul a hajnövekedés, és fokozatosan regenerálódik a haj.

 

 

2.15. Tüneti hajhullás

 

Hátterében valamilyen betegség áll:

 

Típusai:

 

2.15.1. Különböző szisztémás, vagy lokális betegség miatt kialakuló hajhullás: pl.. ótvar, tályog, orbánc, övsömör is állhat a hátterében.

 

2.15.2. Pajzsmirigybetegség miatt kialakuló hajhullás (Endocrine Alopecia) A pajzsmirigy alul- és túlműködése egyaránt okozhatja, melyek orvosi kezelése után meg szokott szünni a probléma.

 

2.15.3. Toxikus hajhullás: Lázzal járó fertőző betegségek miatt alakul ki.

 

szifiliszes hajhullas2.15.4. Szifilisz okozta hajhullás: (Alopecia parvimaculata syphilitca) A syphylis fertőző nemibetegség, mely II. stádiumában 10-15 mm-es foltokben kezd el kihullani a haj a tarkón és a nyak két oldalán.

 

 

 

 

 
3. VÉGLEGES HAJHULLÁS 

 


Szinonimái: Irreverzibilis hajhullás, vissza nem fordítható hajhullás, mely végleges kopaszodást, hajritkulást eredményez.

 

Típusai:hegesedő hajhullás, gyulladással járó fejbőrbetegség miatt kialakuló hajhullás és foltos kopaszodás. A foltos hajhullás egyik formája, gyulladással járó hajhullás, hegesedéssel gyógyuló gyulladt fejbőr miatt kialakuló hajhullás
 

 

 3.1. Hegesedő hajhullás: Nőknél és férfiaknál egyaránt kialakulhat, mely esetén a szőrtüszők a fejbőrön kialakult, hegesedéssel gyógyuló gyulladásos folyamat miatt elpusztulnak.

 

A folyamat kialakulását okozhatja:

 

Típusai:

 

Folliculitis delvans, hajhullás staphylococcus baktérium miatt, gyulladás miatt végleges hajhullás, a foltos hajhullás egyik fajtája, a hajhullás végleges, fejbőrbetegségek és hajhullás
3.1.1. Folliculitis decalvans: Staphylococcus aureus okozta bakteriális fertőzés, mely hegesedéssel járó szőrtüszőgyulladást okoz.

 

 

 

 

3.1.2. Nekrotikus akne: Bakteriális fertőzés miatt alakul ki szőrtüszőgyulladás a hajas fejbőrön, mely elsősorban férfiaknál megfigyelhető. Tünetei: viszkető, fájdalmas 2-4mm nagyságú, kemény tapintású gennyhólyagok a hajszálak tövében.

 


3.1.5. Kelés, furunkulus miatt kialakuló hajhullás: Hátterében staphylococcusok, streptococcusok által okozott bakteriális fertőzés áll. A gyulladásos folyamat elpusztítja a szőrtüszőket, így maradandó kopaszságot eredményezhet az érintett területeken.

 

3.1.8. Frontal fibrosing alopecia: Ez a hajhullás típus postmenopauzában lévő nőknél alakul ki általában. A halántékon figyelhető meg a hajritkulás, de a szemöldök elvesztését is maga után vonhatja.

 

 

3.2. Atrophiás hajhullás: A fejbőr el kezd sorvadni, mely folyamat következtében a szőrtüszők elpusztulnak. Hátterében többféle betegség állhat: pl. Lichen, CDLE, pseudopelade...stb.

 

 

férfias típusú hajhullás, hajhullás férfiaknál adrogenetikus ok miatt, DHT okozta hajhullás, a hajritkulás hormonális okok miatt alakul ki. A hajhullás a homloknál kezdődik és a fejtetőn.


 

3.3. Androgenetikus hajhullás: Örökletes eredetű hajhullás, mely már a pubertás után, már a korai felnőttkorban is kialakulhat. A hajhagymák androgén hormonokkal (DHT - dihydrotestosteron) szembeni öröklött érzékenysége áll kialakulásának hátterében. 

 

 

 

 

3.3.1. Férfias típusú hajhullás: Hormonális okokra vezethető vissza a kialakulása, mely a férfiaknál a halántékon és a homloknál veszi kezdetét, majd a hajvonal fokozatosan hátrahúzódik. Ezzel egyidőben a fejtetőn is elkezdhet a haj ritkulni.

 

 

Típusai:

korai hajhullás és kopaszodás, hajhullás tinédzsereknél, hajhullás és kopaszság tinédzser korban, korai hajhullás, korai kopaszodás. Ez a hajhullás típus nem kezelhető, prognózisa rossz. A hajhullás intenzív és gyors lefolyású. Férfiaknál jelentkező hromonális eredetű hajhullás, androgenetikus hajhullás, a hajhagymák androgén hormonokkal szembeni érzékenysége miatt jelentkező hajhullás.

 

 

 

 

3.3.1.1. Korai kopaszodás: már serdülőkorban kezdetét veszi az erőteljes hajritkulás, mely nagyon intenzíven halad előre, így rendkívül hamar teljes kopaszságot eredményez. Prognózisa rossz.

 

 

3.3.1.2. Adrenogenitalis szindróma: Hátterében a 21-hydroxylase enzim csökkent vagy teljesen hiányzó működése áll, mely követeztében fokozott mennyiségben termelődnek az androgén hormonok.

 

 

 


 

 

nőies típusú hajhullás, hajhullás nőknél hormonális okok miatt, hormonális hajhullás, fejtetőn jelentkező hajhullás, hajritkulás és kopaszodás, a hajhullás nehezen kezelhető, a hajhullás oka orvosi kivizsgálást igényel.

 

 

 

3.3.2 Nőies típusú hajhullás: Diffúz hajhullás típus, mely genetikai okokra vezethető vissza. A nők szervezetében ennél a hajvesztési típusnál az androgén hormonok szintje nem magasabb az átlagnál, a hajhagymák hormonális érzékenysége mégis genetikailag kódolt. A hajszálak ezért fokozatosan elvékonyodnak, majd hajritkulás alakul ki a fejtetőn. A homlok felett és a halántéknál a haj sűrűsége azonban változatlan marad. A hajhullás fokozódásával a fejtetőn egyre nagyobb hajhiányos terület alakul ki.

 

Típusai:

 

3.3.2.1. Klimax miatt kialakuló hajhullás: A klimax során bekövetkező hormonális változások állnak a hajritkulás hátterében.

 

3.3.2.2. Gyógyszer okozta androgén eredetű hajhullás: Különböző fogamzásgátló tabletták szedésének felfüggesztése után sok nő panaszkodik a hajállományuk minőségének megváltozása miatt. Sajnos vannak olyanok, akiknél ez a folyamat nem fordul vissza, de általában mégis az a jellemző, hogy pár hónap elteltével újra visszaáll a hormonok természetes szintje, és regenerálódik a haj.

 

3.3.2.3. Polycystás ovarium (PCO) okozta hajhullás: A petefészek ösztrogéntermelésének zavara miatt alakul ki.

 

3.3.2.4. Petefészek ciszta: A petefészekben található cisztákban hormontartalmú folyadék halmozódik fel, nagyobb méretű ciszta esetén a felhalmozódott hormonok negatív folyamatokat indíthatnak el a szervezetben, ezért nem szabad elhanyagolni kezelésüket.

 

 

időskori hajhullás, a hajhullás a természetes öregedési folyamatok miatt alakul ki, fiziológiás hajhullás, diffúz hajhullás, a hajhullás kezeléssel mértéskelhető, lassítható a hajhullás, hajritkulás folyamata. Hajhullás és öregedés.3.4. Hajhullás idős korban: A természetes öregedési folyamatok eredményeként fokozatosan elvékonyodnak a hajszálak, megőszülnek, megrövidül az élettartamuk és el kezd ritkulni a haj. Az életmód nagyon nagy mértékben befolyásolhatja a folyamat előrehaladásának intenzitását, ezért nagyon fontos, hogy egészségesen táplálkozzunk, eleget mozogjunk, kellő mennyiségű folyadékot fogyasszunk és derűsen éljük a mindennapokat.

 

3.5. Nyomás eredetű hajhullás: a fejbőrt érő nyomás következtében alakul ki: pl. műtét után, kóma idején, vagy csecsemőknél a hosszantartó fekvés miatt a tarkónál található hajhagymák működése az irritáció hatására lelassul, vagy le is áll, ami hajvesztés von maga után. Ezen kívül okozhatja a szoros sapka, vagy kalap tartós viselése is.

 

 

hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter