Hairwellness.hu - hajhullás, korpásodás, hajkúra program


Elsavasodott szervezetA helytelen táplálkozás, a szervezet elsavasodását eredményezi. Az egészséges embernek négyszer, a betegnek hétszer annyi lúgosító ételt kell fogyasztania, mint savasító élelmiszert.

 

Sajnos a modern ember étrendjének 80%-át savasító édességek, húsok, kávé, agyonfinomított élelmiszerből (pl. fehérliszt) készült ételek, tészták teszik ki, míg a lúgosító zöldségek és gyümölcsök, a szénsavmentes innivaló csak 20%-ban vannak jelen a táplálkozásban.

A hús emésztése során húgysavak keletkeznek, a kóla és üdítők foszforsavban gazdagok, a buborékos italokat szénsavval dúsítják, a cukorral és a finomlisztből készült tésztafélékből ecetsav lesz, a sajt és a sózott, tartósított felvágottak salétromsavat termelnek, a borból kénsav lesz, a kávé és a tea csersavban gazdag.
Súlyosbítja a helyzetet helytelen életmódunk. A stressz, a kevés alvás és lazítás,a túlterheltség, a jövőtől való félelem, a mozgás hiánya állandóan a savasság irányába tolják el a szervezet érzékeny egyensúlyi állapotát. Ahhoz, hogy a savak ne károsítsák sejtjeinket, a szervezet minden erejével megpróbálja a vér pH-értékét állandóan 7,2-7,4 között tartani. A túlélés érdekében kénytelen a savakat a szervezet saját ásványi anyagaihoz kötni, hogy semlegesítse kémhatásukat, majd salakanyagként elraktározza őket. A savasodás révén az évek során egyre több salaksó gyűlik fel a kötőszövetekben. A savak pufferoláshoz felhasznált nyomelemek és ásványi anyagok hiánya felőrli a szellemi, testi és szexuális energiákat! A savasodás folyamatos előrehaladásának következménye a hajától, fogaitól megfosztott, súlyos csontritkulásban szenvedő összeaszódott ember!

De már az állandóan savas szervezet előretolja a krónikus folyamatokat. Orvosilag is alátámasztott tény, hogy a betegségek 99%-nak hátterében a szervezet elsavasodása áll.

Mely jelek figyelmeztetnek az elsavasodására?

Állandó fejfájások, fáradtság, szájszag, piszkos bőr, sok miteszer, lepedékes nyelv, cellulitisz, gyomorégés, fogszuvasodás, gombásodás, székrekedés, HAJHULLÁS és a karikás szemek.
Ha a salakanyagok már az izomszövetekben is felgyülemlenek: izomfájdalmak, reuma és köszvény a következmény.
Ha valaki nem hajlandó változtatni étkezési szokásain, a szervezet a csontokból és a véredények falából kálciumot von ki, hogy semlegesítse a savak romboló hatását. A következmény: visszeresség, vérellátási zavarok, csontritkulás, érelmeszesedés. Az egyre inkább elhatalmasodó folyamat következtében teljesen felborulhat a sejtek anyagcseréje így komolyabb betegségek alakulnak ki, pl. vese -és epekő, lábszárfekély, szívinfarktus, rák, gutaütés, szürkehályog, emésztési zavarok és májkárosodás. A nők a klimax beálltáig egy kis előnyt élveznek, mert a menstruációs vérrel megszabadulnak némi salakanyagtól. A nők teste a savakat leginkább a felkar, a csípő, a far és a combok külső oldalának, a térd belső oldalának bőr alatti kötőszöveteiben raktározza. Ha ezeken a testrészeken a bőrt megmarkolva tésztatapintatú és fáj, az savasodásra utal. A semlegesített savak, salakanyagok narancsbőr formájában jelentkeznek, melyet kizárólag méregtelenítéssel, a helytelen étkezési szokások megváltoztatásával és mozgással szüntethető meg. (Forrás: Babaszoba)www.drimmun.hu, www.drmassage.hu, www.drimmun.com
hajhullás facebookhajhullás iwiwhajhullás twitter